Köpvillkor

När du beställer gåvokort hos Lagerhaus ger du mottagaren möjlighet att själv välja fritt ur vårt breda sortiment för hemmet och festen. Värdet på gåvokortet används som betalning i någon av våra butiker och kan inte återköpas eller bytas mot kontanter. 

Allmänt

Allmänna villkor gäller om inget annat avtal finns. Tänk på att både digitala och fysiska gåvokort betraktas som värdehandlingar och att förlorade kort inte ersätts. Våra gåvokort som köps som julgåva är giltiga 12 månader från det att kortet har utfärdats.

Priser

Med undantag för uppenbara felskrivningar gäller de priser och fraktkostnader som anges på webbplatsen. Samtliga Lagerhaus gåvokort och presentkort säljs utan mervärdesskatt (moms). Det är alltså inte möjligt att senare göra avdrag för mervärdesskatt (moms) på ditt köp av gåvokort.

Ångerrätt

Som företagskund har du 14 dagars ångerrätt från det att du mottagit dina varor. Förbrukade gåvokort och fysiska kort vars förpackning har brutits omfattas inte av ångerrätten. Ett gåvokort kan inte lösas in mot kontanter eller återköpas när tiden för ångerrätt har löpt ut. Returer sker på egen bekostnad förutsatt att produkten inte är defekt eller om något har blivit fel med din försändelse, i dessa fall står naturligtvis vi för denna kostnad. Kontakta vår kundservice per telefon eller e-post och förklara för oss att du vill returnera hela eller delar av din beställning.

Personuppgifter

Vi värnar om dina medarbetares och dina kunders integritet och du kan själv läsa i vår integritetspolicy hur vi reglerar, samlar in, använder och skyddar uppgifter om dig, samt hur du kan tillvarata dina rättigheter. Vänligen kontakta oss om du har ytterligare frågor eller synpunkter avseende vår Integritetspolicy.

Med hänvisning till lag avser vi att följa Dataskyddsförordningen (General Data Protection Regulation, GDPR) och annan gällande svensk dataskyddslagstiftning.

Leveranser av gåvokort

Vid köp av fysiska gåvokort levererar vi beställningen i sin helhet till en företagsadress eller privat adress inom Sveriges gränser.

Fraktkostnaden för fysisk leverans separeras vid ditt köp och visas i kassan som Fraktkostnad. Anledningen till att detta belopp separeras beror på att fraktkostnader inte ska ingå i underlaget för gåvans värde vid redovisning till Skatteverket.

Vid digital leverans betalar du inget tillägg för frakt.

Vilka skatteregler gäller vid köp av gåvokort?

Julgåvor är skattefria för de anställda om värdet inte överstiger 400 kr exklusive moms (500 kronor inklusive moms). I gåvans värde räknas inte kostnader för frakt in. 2021 har det även tillkommit en skattefri "coronagåva" på upp till 1600 kr exklusive moms (2000 kr inklusive moms). Du kan alltså under 2021, om du inte tidigare under året köpt andra gåvor, ge varje anställd en gåva värd 2000 kr exklusive moms (2500 kr inklusive moms) skattefritt. 

Skatteverkets regler för företagsgåvor till anställda hittar du på länken här.